Hei.

Kevät sitten tuli ja, niin. En olettanut että ihan näin nopeasti.. oikeasti, ensin oli paljon lunta ja kylmä ja mitä vielä, ja sitten tyyliin viikon päästä lähes kaikki lumet oli sulanut ja lämpötilat käy välillä plussan puolella. Ei sillä että sinällään haittais, onhan kesä aina kiva, mutta tänä vuonna en edes ehtinyt kyllästyä talveen. Jos totta puhutaan, en ehtinyt käydä edes hiihtämässä koulun ulkopuoleisella ajalla. :< Luistelemassa sentään kävin ainakin kerran vapaa-ajallani. Eniten kevään tulossa inhottaa, että illalla on niin valoisaa. Haluaisin käydä illalla ulkona niin, että on edes hiukan pimeää, ja sen takia pitää odottaa aika myöhään. Siitä taas tulee ketjureaktio iltahommien aikataulujen mennessä sekaisin, ja lopulta menen aivan liian myöhään nukkumaan ja olen seuraavana päivänä hyvin väsynyt. Maanantaina mua huimasi koulussa niin paljon, että oli aika vaikea laskea matikassa niiden kaiken maailman ympyröiden ja kolmioiden pinta-aloja yms. kun kuviot hyppii silmissä.

Kokeita on taas ollut ihan kyllästymiseen asti, mutta voin onnekseni todeta niiden tähän asti menneen todella hyvin osaltani. Saa nähdä mitä sain tän viikon matikan ja ruotsin kokeista. Seuraavalla viikolla ei myöskään ole kokeita pitkästä aikaa. <3 Sen jälkeisellä viikolla onkin sitten mantsan koe ja taas äikän koe ja niin se koko rumba lähtee taas alusta.. >.<

Sitten. Näin sattumalta aikoja sitten Youtubessa erään multilanguage-videon kappaleesta "How Bad Can I Be?", elokuvasta Lorax. Oletin aluksi, ettei kyseisessä videossa olisi esim. suomiversiota mukana, koska en olettanut että kukaan olisi ladannut sitä nettiin. Mutta siellähän se möllötti, suomiversio tuosta aika kivan kuuloisesta laulusta, jota videossa laulaa eräs aivan ihaniin vaatteisiin pukeutunut nuori herra. En niinkään kiinnittänyt videoon kamalasti huomiota, mutta tuo kyseinen hahmo joka laulun lauloi alkoi minua kiinnostaa. Näin joitain muitakin videoita kyseisestä kappaleesta ja sitten youtube-hain tuon laulun suomiversion ja halusin saada tietää kuka tämä "Once-ler":iksi kutsuttu hahmo oikeastaan oli ja mitäs siinä Lorax -elokuvassa oikeastaan tapahtuu. Loraxin ollessa elokuvateattereissa vuosi sitten en ollut kiinnittänyt siihen minkäänlaista huomiota, ja nyt vähän harmittaa. Ei että elokuva olisi lopulta mikään mestariteos ollut, mutta mielestäni silti hyvin viihdyttävä. (Vuokrasin sen Makuunista.) Olin aluksi ihan että "No joo, onhan toi Once-ler ihan kiva hahmo" ja joidenkin päivien päästä huomasin istuvani koneella selaamassa hahmoon liittyviä ask-blogeja Tumblrissa ja lukemassa fikkejä. Oho.

Reaktioni muuten Once-lerin suominimen "Kerskasen" kuullessani reaktioni oli vähän että: "mitäääää..... Kerskanen? Se on Once-ler [wansler*], ette te voi tehdä mulle näin....", mutta nyt oon itseasiassa okei ton nimen kanssa ja itseasiassa se on kyllä ihan näppärä käännös.

Mitäs muuta vielä... huhtikuu on itseasiassa ollut aika nopea kuukausi, enkä ole liiemmin ehtinyt kokeilta sun muilta kauhesti mitään tekemään. Vähän tässä väsyttää. Katsoin Hetalian uuden kauden taas ajantasalle, mutta Code Lyoko Evolutionissa olen vieläkin jäljessä. Jouduin jopa bannimaan yhen tyypin CL wikissä, ku alko heittäytyä hankalaksi ja vaikka mitä vandalisoimaan. Hohhoijaa.

Viisi legendaa -blu-ray tuli muuten viimein myyntiin, ja ostin sen tottakai. Jotenkin tuntuu, että kyseinen elokuva oli parempi ekalla katsomiskerralla elokuvateatterissa mutta nooh, hyvä elokuva se on silti. :D

once-ler-normal.jpg

Siinä on jonkun piirrustustaitoisen henkilön luoma kuva Kerskasesta. Toi oikean puoleinen versio ilmestyi aina päähäni niin englannin ja ruotsin sanakokeita kuin historian ja matikan kokeita tehdessäni, kun olin aina lukenut kokeisiin koneeni ääressä, missä yllä oleva kuva sattuu olemaan taustakuvana. Ei sillä että se olisi haitannut, ihan hyvin muistin kaiken maailman rautaesiriput ja Varsovan liitot ja että A on pii kertaa r toiseen päähäni aina niitä muistelessa muodostuvasta kuvasta huolimatta (tai sen ansiosta). Hyvää huomista kansallista veteraanipäivää ja ensiviikkoista vappua!