Vuosi sitten hehkutin, kuinka sääjumala oli meitä koululaisia siunannut hienolla säällä ja mitä vielä. Ja sitten valitin heti, että on tosi kylmää ja sateista. Useampi vuosi takaperin on ollut jo tosi lämmintä, ennen kuin koulut loppuu. Tänä vuonna sää taisi koulun loppumisen aikaa olla "ihan okei". Seuraava viikko tosin satoi vain vettä. Yksi hellepäivä välissä, ja taas viileämpää. Tämä päivä ja eilinen ovat olleet lämpimähköjä (mähkä :D), mikä on ihan kiva. Saa nähdä, pitääkö sitten tänä vuonna "vetää toppatakkia päälle" juhannuksena.

Eräänä päivänä viime viikolla kuulin aamulla koneiden ääniä, niin kuin jossain olisi remontti tai jotain vastaavaa. Kun astuin ulos ovesta, muutama kauhistuksen ja epätoivon kyynel valui poskelleni, sillä näin jotain kauheaa. Talomme vieressä oleva metsänpätkä oli kaadettu ;__;
Siinä oli ennen kerrostalotontteja, mutta koska kukaan ei ollut kiinnostunut rakentamaan siihen sellaista, ne muutettiin omakotitalotonteiksi. Ihan okei olisi ollut, jos ne tonttien kohdalla olevat puut olisi kaadettu, mutta ehei, kaadetaan nyt vähän ylimääräistä tästä vierestäkin. Se on nyt ihan hirveän ruma. Mutta on toki vielä ulkonäköäkin pahempia asioita: kun tuli sisälle, näin meidän kuistilla VIISI tukkimiehentäitä. Viisi. Hyi helkkari. Tekis mieli soittaa sinne, missä noiden puiden kaatamisen käsky tuli, ja sanoa, että voitteko viedä tukkimiehentäit puiden mukana. Yhh..
Ja kaiken tämän paskan huipuksi ne on ilmeisesti ammattikoululaiset, jotka nuo talot tuohon rakentavat. Jo ennestään hankalat kiikkumisolosuhteeni on nyt täysin murskattu, kun amiksen pikkupojat alkavat heittelemään nyrkin kokoisia kiviä ja talvella lumipalloja meidän pihalle. Arh, teen kyllä pienestäkin rikkeestä ilmoituksen kotirauhan rikkomisesta. Vihaan lapsellisia amispellejä, jotka eivät osaa käyttäytyä. Onneksi en tuskin koskaan mene amikseen.

Olin viime lauantaista tiistaihin serkun luona. Ihan kivaa oli, käytiin paistamassa (juusto)makkaraa keskenämme ja jotai.

 

Olen köyhä uusista kuvista. Antakaa anteeksi.